CB Yoga | Hatha Yoga - Caroline Brand | Yoga Studio Doorn
15101
page,page-id-15101,page-child,parent-pageid-15709,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.2,vc_responsive
 

Hatha Yoga

Wekelijkse Hatha Yoga

Wekelijks aandacht geven aan je lichaam en je leven.

De Cursus

Hatha Yoga

Mijn visie dat we yoga beoefenen vanuit een Westerse levenswijze vormt de basis. Dat maakt de yogalessen praktisch, herkenbaar en nodigt uit om de inzichten en ervaringen toe te passen in je dagelijks leven.

 

De yogalessen zijn voor ieder die daar interesse in heeft. Lenig hoef je niet te zijn. Je oefent binnen de eigen grenzen van je bewegingsruimte. Wel krijg je na verloop van tijd meer souplesse en kracht, zowel lichamelijk als op het niveau van je denken, voelen en doen.

 

Met Hatha Yoga (Saswitha gevormd) als diepe basis zijn de lessen gevarieerd. Van dynamisch naar verdiepend, van beweging naar verstilling en van zachtheid naar kracht.

HAtha yoga
Saswitha-keurmerk-webversie-200
150x150
VYN-logo-lid-300x296

Saswitha Yoga

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha yoga āsana’s voer
je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem
ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.
Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden
aan ieders mogelijkheden. Daarnaast biedt elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat.
De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

shaswitayoga
  • Maandagavond

    19:00 tot 20:15 uur en
    20:30 tot 21:45 uur

  • Donderdagochtend

    09:00 tot 10:15 uur en
    10:30 tot 11:45 uur

ludenkapel

Variabel. De yogacursus is verdeeld in perioden. Van september tot en met december, januari tot en met april en een korte zomercursus in mei en juni.

Wil je jezelf aanmelden voor de wekelijkse yogalessen? Stuur dan een mail naar contact@cbyoga.nl.