CB Yoga | Yoga Weekend - Caroline Brand | Yoga Studio Doorn
15771
page,page-id-15771,page-child,parent-pageid-15718,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.2,vc_responsive
 

Yogareis

Yoga reizen

Yogareis Marokko

Yoga en stilte in de Sahara, Marokko


Ervaar wat de ruimte, stilte en natuur van de Sahara met je doet. 
Geef jezelf de kans om nog nooit beleefde ervaringen te leven.

 

Wanneer: november 2019, data nader te bepalen


Waar
: verblijf 5 nachten in een tent in de Sahara, 2 nachten in een Riad in Marrakesh


Kosten
: 995,- inclusief alle yoga- en meditatielessen, storytelling en verdieping,  logies en maaltijden, Hammam behandeling, alle transfers
Exclusief: vliegticket en de maaltijd op de eerste dag in Marrakesh


Stel je voor..
De zon gaat op en onder aan beide kanten van de woestijn.
De dag vult zich met een trage kalmte.

Verdiepende en betekenisvolle ontmoetingen ontstaan met yoga, meditatie, verhalen en eeuwen-oude, tintelende inspiratie, stilte, wandelen in de woestijnnatuur, bezinning tussen de zandduinen: er opent zich een ruimte  voor wat je diep raakt.

In de stilte van de woestijn hoor je opnieuw hoe de wereld, het leven zingt. Je kunt je overgeven, laten vallen, vergeten, loslaten. En opnieuw ontmoeten in de ruimte die ontstaat. Loslaten en ontdekken, als de in- en uitademing, als de zon die ondergaat en altijd even stralend weer opkomt!

Stap uit je vanzelfsprekende comfort van je dagelijkse leven.
Stap in de verwondering van slapen in een tent onder een stralende sterrenhemel, yoga bij zonsopgang en zonsondergang, genieten van het pure traditioneel bereide eten, de klanken van Berber muziek, de warmte van de zon overdag en het kampvuur in de avond?

Gun je zintuigen deze compleet nieuwe, nog nooit eerder beleefde ervaringen. Want de Sahara doet iets met je.


Enthousiast geworden? Stuur dan een mail naar
contact@cbyoga.nl

 

 


Yoga, natuur en cultuur in Marokko

 

 

PUUR YOGA,
PUUR NATUUR EN PUUR CULTUUR
IN MAROKKO


Wat
: een week lang yoga, stilte en ontspanning in combinatie met natuurwandelingen en op authentieke wijze kennismaken met de Marokkaanse cultuur.

 

Wanneer: 30 maart t/m 6 april 2019

 

Waar: verblijf in Maison Zitoun, half uur buiten Marrakesh

 

Kosten: 995,- inclusief 14 yogalessen, logies, alle transfers en verschillende excursies (waaronder Marrakesh, een bergtocht in de Hoge Atlas met Mohamed inclusief een lunch bij locals, een betoverende ochtend in de Ourika vallei). Exclusief: vliegticket.

 

Het wordt een fantastische week waarin we elke dag bij zonsopgang rond 7.30u starten met yoga en meditatie, uitkijkend over de Hoge Atlas. Als de zon rond 19.30u ondergaat sluiten we met yoga de dag weer af. Elke dag staat een fase in je levensloop centraal.

 

Daartussen is alle ruimte voor stilte en ontspanning, lezen, aandacht  … en de uitstekend verzorgde excursies naar Marrakesh, de bergtocht naar de Berberdorpjes rond Imlil, de lokale markt met de geuren en kleuren van Marokko en een (stilte)wandeling tussen de voorjaarsbloemen en herders in de Ourika vallei. Optioneel is er een Hammam behandeling.

 

Alle maaltijden zijn puur Marokkaans waaronder zelf gebakken plaatbrood, heerlijke salades en pure schotels van Fatima. Authentiek en voedzaam.

 

Je bent van harte welkom om mee te gaan!

 

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Wandelen Marokko. Voor reviews en extra informatie zie: www.wandelenmarokko.nl

 

Enthousiast geworden? Stuur dan een mail naar contact@cbyoga.nl

 

Terugblik  yogareis april 2018

Stel je voor:
Wat gebeurt er als je je geen toerist meer voelt ..dan maak je een andere reis: je maakt je niet meer druk over de gehorigheid van je hotelkamer, over irritaties in de groep of tegenvallend weer. De yogareis naar Maison Zitoun was zo’n andere reis.

Je reist met een open blik en landt dieper in de cultuur en natuur, in het authentieke leven van Marokko. Het dagelijkse leven zoals het zich in alle overvloed laat zien. Soms lig je wakker van de hanen die echt niet alleen bij zonsopgang kraaien. Of van het bruiloftsfeest dat met diep getrommel wordt gevierd. Je loopt langs de keuken en blijft even staan om je te verwonderen hoe snel en krachtig Fatima het deeg kneedt met haar vuisten. Oude tradities worden zichtbaar in de keuken. Tajines, kruiden, de heerlijke Berberthee (waarvan Fatima heel goed weet dat wij Westerlingen die graag ongezoet drinken). Je bent geen toerist, maar waarnemer van een andere cultuur.

Tijdens de meditatie en yoga bij zonsopgang weerklinkt de oproep tot gebed van de Imam tussen de bergen van de Hoge Atlas. Je ziet de sneeuwtoppen glinsteren in het eerste rode licht van de nieuwe dag.  Je voelt de krachtige warmte van de opkomende zon op je gezicht. Overvloed aan leven.

Elke dag brengt je nieuwe avonturen: de lokale Berbermarkt, mede-mensen die zo compleet anders leven. Wandelingen in het Atlasgebergte, lunchen met een Berber familie, stiltewandeling tussen de lentebloemen in de Ourika vallei, en natuurlijk ook een bezoek aan Marrakech.  De weldaad van elke keer terugkomen in de stilte van het huis en de tuin met palmbomen en bloeiende sinaasappelbomen.

Je ziet, ruikt, voelt en proeft. En je landt steeds meer in het leven van die ene dag, die altijd weer nieuw is. Je ontdekt dat je meer mindful  leeft, het bekende comfort van thuis achter je laat, en je opent voor wat het leven je brengt van moment tot moment. Je ervaart de essentie van waar je NU bent in je leven. En dat ervaar je niet door te zoeken, maar door te zijn met alles wat zich aandient.  Die ervaring wordt gevoed door de verdieping van de twee dagelijkse yogalessen. Elke dag staat daarbij een fase in je levensloop centraal.

De heerlijke maaltijden van Mo en Fatima aten we elke dag buiten onder de palmbomen. Of het nu ontbijten was na een les ochtendyoga, de uitgebreide lunch na een wandeling of verstillende ochtend in de tuin, of het diner na de intensieve middagyogales… het was allemaal genieten!

Dank aan alle deelnemers van deze yogareis voor jullie open aanwezigheid, aan Mo en Fatima en Judith, voor een meer dan heerlijk verblijf in Maison Zitoun.

 

Zie voor meer informatie de website van Maison Zitoun www.maisonzitoun.com/ervaringen/